Malumunuz Akdeniz ve Ege bölgesinin yeşillikleri , zeytinyağlıları , bol otlu yemekleri ve mezeleri üzerine yok :) Şimdi size öyle şahane bir tarif vereceğim ki akşam hafif birşeyler yesem diyene de , bugün farklı bir salata mı yapsam diyene de yoksa şöyle mükellef bir rakı sofrasına nasıl bir meze yapsam diyene de işte budur dedirtecek. Çok iddialı yazdım ama emin olun bayılacaksınız.
Gelelim tarife
Brokoli (salatanızın miktarına göre siz ayarlayın derim)
Pazı (yine ayarlamak size kalmış ben yaklaşık 1 demet kullanma
1 avokado
Limon , sarımsak ve nar ekşisi
Brokolilerimizi ufak ufak kopararak buharda pişirelim , pazıları incecik doğrayıp zeytinyağında çevirip altını kapatalım. Pazıların üzerini kapatırsanız buharıyla iyice pişecektir.
Brokolilerin üzerine pazıları ekleyelim . Buarada en az 1 saat öncesinden zeytinyağı,tuz,limon ve nar ekşisini sos kıvamına getirip bekletirseniz daha yoğun bir lezzet elde edersiniz. Damak tadınıza göre limon ,sarımsak, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyelim. Brokolileri dağıtmadan güzelce karıştıralım ve en üzerine avokadomuzu ufak ufak dilimleyelim.
Dilerseniz doyurucu olması için birkaç adet ceviz ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder