
yeni mini mini bebişlerimiz geliyor pıtır pıtır
heryer yavru kedi her yer bebek kedi maşallah :)
bi doğuran 5 tane 6 tane doğuruyor bide tabii dolayısıyla evlerin önü bi kaç aya şenlenicek fazla fazla sipariş edin siz o mamaları :)
Bugün biraz ANNESİZ BEBEK KEDİ BAKIMI'nı konuşacağız sizinle çünkü malum evet hamiş kedi çok anne kedi çok bebek de çooookk ama denklemde bazen bazı sıkıntılar olabiliyor.
Bazı anneler bebeklerini kaybediyor, bazıları bakmak istemiyor bazende çok üzücü biliyorum ama yemek aramaya giden anne bir daha bebeklerinin yanına dönemeyebiliyor :(

Peki konuya girelim artık uzatmadan madde madde ANNESİZ BEBEK KEDİYE BAKIM REHBERİ ni bugün sizlerle buluşturuyoruz.
1) Bir yerlerden miyavlayan-viyaklayan- :) bebek kedi sesi geliyor hemen yer tespitine başladınız ve bebekleri bulduğunuzu varsayalım.Öncelikle hemen almayın çünkü anne avlanmaya yemek bulmaya pek tabii gitmiş olabilir.Normal şartlarda iki yada üç saate geliyor anne bu yüzden yavruların yerini lütfen değiştirmeyin daha güvenli bir yere almak isterseniz tabii ki olabilir ancak çok fazla uzaklaşmayın.

3) Genellikle ayakkabı kutuları bu bebişler için biçilmiş kaftan oluyor.
İçine biraz yumuşak örtü tüylü vs olursa annesi zanneder çok daha iyi olur hatta küçük tüylü bi ayı bile koyabilirsiniz.
Bunun haricinde en önemli konu SICAK SU TORBASI (petşişe, sıcak tutan ısısını arttıracak farklı çözümler bulunabilir)
bir biberon
birde hemen hemen her petshop da satılan KEDİ SÜT TOZU (aldığınız süt tozu markasını değiştirmemenizi öneririm en ufak değişiklik iştahsızlık ve ishale neden olabiliyor çünkü)
ıslak mendil
pamuk
mutfak tartısı(opsiyonel) günlük ne kadar gram almış vermiş sağlığı için takip etmek faydalı oluyor
❗İnek sütü vermiyoruz arkadaşlar bunu da buraya not edelim hemen

öncelikle sütü 3e 1 oranında göz kararı bir kahve fincanında hazırlayabilirsiniz 40 derece bir su gayet güzel oluyor.
Neden kahve fincanı? biberonun ağzı dar kahve fincanında hazırlamak en pratik yöntem(çay fincanı vs alternatif olabilir)
Bu noktada dikkate almanız gereken konu şu bebek büyüdükçe daha çok proteine ihtiyaç duyar bu yüzden günler geçtikçe SÜT TOZU ORANINI ARTTIRARAK karışımı yavru kedinin doyabileceği kıvamda hazırlamanız önemli
Bileğimizin içinde vermeden önce her seferinde şöyle bir ısısını kontrol ediyoruz.

Buzdolabında saklamak isterseniz yani ikinciye kullanmak isterseniz sütü mutlaka bir su bardağına sıcak su döküp benmari ısıttıktan sonra kullanın ancak her seferinde taze hazırlamak çok daha sağlıklı lütfen bunu unutmayın
Soğuk süt onlarda da gaz yapıyor.Üreyen bakteriler hassas sindirim sistemlerinde tahminimizden çok daha büyük problemlere neden olabiliyor.

Rahatlıkla temin edebileceğiniz bir sıcak su torbası kullanabileceğiniz gibi bir pet şişeyi veya latex eldiveni de bu iş için kullanabilirsiniz.
Bunu yaparken yarısını kaynar su ile yarısını normal çeşme suyu ile doldurmanızı tavsiye ediyorum hızlı bir ısınma ciddi sıcak çarpmalarına neden olabilir bu yüzden kaynar olmayacak bir sıcak su derecesi elde etmek bizim için önemli
Derisi ve patileri çok hassas bu yüzden mutlaka ısı kaynağını bir havlu veya örtü ile sarmanız gerekiyor.
Sardıktan bi 5 dk sonra(kumaş ısındıktan sonra) tekrar bir kontrol etmenizde fayda var ısıyı bebek için.
BU ARADA SICAK SU TORBASINI AĞZINA KADAR DOLDURMAMAK VE KAPAĞINI KAPATMADAN ÖNCE İÇERİSİNDEKİ HAVAYI BOŞALTMAK ÇOK ÖNEMLİ diğer türlü bebek bombe olan torbanın üzerinden aşağıya kayıyor bir anlamı olmuyor.
6) TUVALETİNİ NASIL YAPTIRACAĞIZ?
her beslemeden önce, iki üç saatte bir , miyavlayarak size bi derdi olduğunu anlatmaya çalıştığında, karnı çok şiş olduğunda tuvaletini yaptırmayı deneyebilirsiniz.
Islak mendil kullanabileceğiniz gibi ılık suyla ıslatılmış pamuk yardımıyla popoya masaj yaparak dışkıyı ve idrarı yaptırabilirsiniz
BURADA DİKKAT EDİLECEK OLAN DERİLERİ ÇOK HASSAS OLDUĞU İÇİN SÜREKLİ SÜRTMEK ŞEKLİNDE DEĞİLDE DOKUNDURUP ÇEKMEK GİBİ NAZİK HAREKETLERLE BU İŞLEMİ YAPMANIZ.
Genelde açık sarı bi idrarları olur dışkıda yedirdiğiniz mamayla orantılı olarak renk ve kıvam değişikliği yaşanabilir.
Her seferinde dışkı yapmaz ancak günde bol miktarda idrar yaparlar bu yüzden sık sık idrar yaptırmak beslemek kadar önemlidir bebek kediler için.
TUVALET YAPTIRMA İŞLEMİ SONRASI POPOYA BİRAZ KREM SÜREBİLİRSİNİZ.
6) GENEL BAKIM ÖNERİLERİ


iki hafta ile 3 hafta arası arka dişler gelmeye başlar yavaş yavaş biberonu ısırmaya çalışmaları yeni delikler takip edebilir :)
ellere dikkat :)

Dışkı profili değişecektir lütfen endişelenmeyin.gerekirse probiyotik ekleyebilirsiniz.
Zamanla önüne mama kabı olmadan koyarak kendi yiyebiliyor mu diye denemeler yapmaya başlayabilirsiniz(çay tabağı ile vs koyunca kenarlarını kemirebiliyorlar)
Biberonla süt içirirken bazen emme refleksi olmaz, yorulmuş ya da doymuş olabilir,
biberonu çiğneyebilir ve süt akciğerine kaçabilir bu tarz durumları engellemek adına kediyi yatırıp öyle süt içirmek yerine kedi düz dururken süt içirmeyi tercih edin(doğru tutuşlar için fotoğraflar ekliyorum buraya).Eğer doyduysa yemek istemeyebilir zorlamayın.

Gün içerisinde ıslak mendiller bir kere veya iki kereyi çok da geçmeyecek sayıda yavrunun kafasını ve poposunu silebilirsiniz annenin onu yalaması gibi bir his hayal edin bu bebeği mutlu edecek hemde temiz kalmasını sağlayacaktır.
36 saati geçen kabızlıklar iştahsızlık ve hareket etme isteksizliği miyavlamama çok sakin olma yan yatıp sürekli ağzını açık tutma emme refleksinin olmaması nefes alırken tıksırma veya hırıltılı solunum yapma bunlar patalojiktir bu tarz durumlarda lütfen hekimlerinizle bu durumu paylaşıp yapılması gerekenler konusunda acele ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder