Herkese merhabalar
Uzun zamandır Atlas için denemek istediğim bir tarifti , 2. denemede tutturdum ve sizle paylaşmak istedim.
Sabah kahvaltılarında yaklaşık 2 aydır yani ek gıdaya geçtiğimizden bu yana lor peyniri yedi bizimki. Ama çok sevdiğini söyleyemeyeceğim. Tadım günlerinde oldukca keyifle yemişti , o lor peyniri hafif tatlıydı daha sonrakiler sanırım ekşi geldi ve pek sevmedi. Ancak sevmedi diye vazgeçmedik , meyve pürelerinin içine koyarak yedirdik :)
Sonrasında baktım ki meyvelerlede pek yenmiyor dedim şu labne peynirini deneyelim . İnanılmaz basit ve lezzetli bence fazla fazla yapabilirsiniz:)
Gelelim tarife
1 Lt günlük süt
1 kibrit kutusu kadar süzme peynir ( marketlerde satılan herhangi bir süzme peynir markası olabilir zaten içlerinde dilimli oluyor , bir dilim kullanmanız yeterli olacaktır)
Sütümüzü aynı yoğurt yapar gibi kaynatalım , eğer günlük süt kullanıyorsanız ısıtmanız yeterli olacaktır..Parmağımızı içine sokalım ve 6 'ya kadar sayalım eğer yanmıyorsa doğru ısıdayız :)
bir kasede peynir dilimimizi çatalla ezelim ve ısıttığımız sütten biraz üzerine ekleyip iyice pürüzsüz hale getirelim. Bu bizim peynir mayamız. Kıvam alınca sütümüzün içine dökelim ve iyice karıştıralım.
Dilerseniz kavanoza alabilirsiniz. Var ise fırınınızın yoğurt ayarında yaklaşık 12 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.Açıkçası ben önceden fırını biraz çalıştırıp daha sonra kapatıyorum ve kapağını hiç açmadan yoğurdu ya da peyniri mayalıyorum.
Peynirinizin kıvamı sulu yoğurt kıvamında olacak.Bu görüntüyü elde ettiyseniz süzmeye hazırsınız. Tülbent yardımıyla süzebilirsiniz. Çıkan suyu atmayalım kiiii bebişlerin çorbalarında , muhallebilerinde kullanalım :)
Afiyet olsun :)))
açılır menü
6 Mart 2019 Çarşamba
Bebekler için LABNE peyniri tarifi
Etiketler:
bebek kahvaltısı,
bebek peyniri,
bebekbakımı,
bebekbeslenmesi,
bebeklabnesi,
blw tarifleri,
ekgıda,
ekgıda tarifleri,
labne peynir,
peynir mayalama,
peynir yapımı,
saglıklı tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder