fırında yaklaşık 3 saat evvel çıkan ve inanılmaz leziz olan mermer kek tarifini sizlerle hemen paylaşmak istedim.
bu kek aslında çocukluğumuzda kardeşimle hamurunu paylaşamadığımız anne kekimiz :) Anane ve dedemiz uzun yıllar Almanya'da işçi olarak çalışınca annemizde yaklaşık senesini Almanya'nın çeşitli şehirlerinde geçirmiş :) Yani kek tarifi orjinal ve menşeinden .
Tam ölçüleri uygularsanız şahane oluyor , kabaran kocaman lezzetli bir kekiniz oluyor , şimdiden afiyet olsun .
5 yumurta (oda sıcaklığında)
250 gr teyerağı ( oda sıcaklığında)
300 gr şeker ( ben çok şekerli sevmediğimden daha az koydum damak tadınıza kalmış)
450 gr un(koyu kıvamlı bir kek olacak )
250 ml süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı nişasta
25 gr kakao
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı süt
Öncelikle tereyağımızı krema olana kadar mikserde çırpalım , daha sonra içine yumurtalarımızı ekleyip çırpmaya devam edelim.Yumurta ve yağ homojen bir kıvama geldiğinde şekeri ekleyip tekrar çırpalım.Sütümüzü ekleyelim , oldukça sulu bir kıvam olacak şimdi unumuzu azar azar ekleyip çırpmaya devam edelim.Burada kekimizin koyu bir kıvamı olacak o yüzden un eklemek ya da eksiltmek gerekebilir dikkat edelim.Kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip son bir kez çırpalım ve yagladıgımız kek kalıbımıza yarısından fazlasını dökelim.
Kalan hamurumuzun içine kakao , şeker ve sütümüzü ilave edip çırpalım , bu daha sulu bir hamur olacak.
Kalıbımıza döktüğümümüz hamurumuzun üzerine kaşıkla yavaş yavaş dökelim , daha sonra desen vermek amacıyla bir bıçak ile alttan yukarı doğru daireler çizelim.Dilediğiniz şekilde karıştırabilirsiniz maksat mermer görünümü vermek:)
Önceden ısıtılmıs 180 derecelik fırınımızada 50-60 dk pişirelim , lütfen 40 dakika dolmadan kapağı açmayalım gerçekten güzel kabaran bir kek , sönmesini istemeyiz.50 dakika sonra temiz bir bıçak batırarak pişip pişmediğini anlayabiliriz.
Kalıptan çıkarmadan 1 saat dineldnirelim iyice soğusun . Dilimleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder