
Doğal glütensiz besinlerden biri olan amarant, binlerce yıldır Azteklerin yetiştirip tükettiği bir protein ve lif kaynağı. Amaratı süper besin yapan en önemli özellikleri içerdiği amino asitlerle güçlü bir protein, kalsiyum, magnezyum ve bakır deposu olması. Kinoaya benzeyen amarant, A, B, C, E ve K vitamini bakımından oldukça zengin bir besin. İnternette bulunabileceğiz amarant tohumu, tıpkı diğer benzer tahıllar gibi haşlanabiliyor, salatalara veya çorbalara eklenebiliyor.
Kaktüs Suyu
Dikenli incir olarak da bilinen kaktüs meyvesi oldukça iyi bir C vitamini kaynağı. Kaktüs meyvesinden elde edilen kaktüs suyu hem susuzluğa iyi geliyor hem de enerji veriyor.
Kaktüs suyu, içeriğindeki liflerle sindirime yardımcı oluyor ve kabızlığa iyi geliyor. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan kaktüs suyu kolesterolü de düşürüyor.
Dikenli incir olarak da bilinen kaktüs meyvesi oldukça iyi bir C vitamini kaynağı. Kaktüs meyvesinden elde edilen kaktüs suyu hem susuzluğa iyi geliyor hem de enerji veriyor.
Kaktüs suyu, içeriğindeki liflerle sindirime yardımcı oluyor ve kabızlığa iyi geliyor. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan kaktüs suyu kolesterolü de düşürüyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder